2:22

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE USA 01.05.2009


Canada
Misdaad
142 minuten

geregisseerd door Phillip Guzman
met Mick Rossi, Robert Miano en Aaron Gallagher

Het plan was makkelijk; het werk niet. Op een sneeuwachtige nacht zijn vier misdadigers bezig met een standaard overval. Wanneer het uit de hand loopt, wordt de vriendschap, de loyaliteit en het vertrouwen zwaar getest.

Drifter: Henry Lee Lucas

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE USA 01.09.2009


Verenigde Staten
Horror / Drama
90 minuten

geregisseerd door Michael Feifer
met Antonio Sabato Jr., John Diehl en Kostas Sommer

Het verhaal van seriemoordenaar Henry Lee Lucas, één van de meest gevreesde seriemoordenaars die Amerika ooit gekend heeft. De film laat ons zijn hele leven zien, van zijn kindertijd, waarin hij mishandeld werd in Blackburg, tot de tijd dat hij in Virginia woonde, waar hij begon te moorden. Dit deed hij samen met zijn vriend, die tevens ook een seriemoordenaar was, Ottis Toole, en zijn jonge verloofde, Becky.

The Taking of Pelham 1 2 3

RELEASE BELGIE : 29.07.2009


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Thriller
106 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, John Travolta en Luis Guzmán

Als een metrostel gekaapt wordt door een groep terroristen onder leiding van Ryder (John Travolta), begint een helse missie voor centralist Walter Garber (Denzel Washington). Als de terroristen niet bakken vol met geld krijgen zullen veel mensen in de metro sterven. Tijdens de stroef lopende onderhandelingen vragen de agenten zich af hoe de terroristen in hemelsnaam zullen proberen te ontsnappen.

Children of the Corn (Remake 2009)

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND - DVD PREMIERE USA 26.09.2009


Verenigde Staten
Horror
93 minuten

geregisseerd door Donald P. Borchers
met David Anders, Kandyse McClure, Preston Bailey, Daniel Newman and Alexa Nikolas

In het dorpje Gatlin zijn moeilijke tijden want de mais-oogst is mislukt. De gelovige mensen uit dit droge, onvruchtbare gebied bidden voor regen. Maar dan verschijnt er een vreemde jongen die eigenlijk een gevaarlijke sekteleider is en Isaac heet, en hij weet de kinderen zover te krijgen dat ze naar hem luisteren. Alleen het bloed van de volwassenen kan weer leven schenken aan de verschroeide aarde en aan het mais, zegt hij. De kinderen kunnen niet tegen 'Isaac' en zijn bloeddorstige beul 'Malachi' op en zo gebeurt het dat alle volwassenen één voor één worden vermoord. Drie jaar later komt een jong stel in Gatlin die eerst denken dat er niemand meer is...

Mama is boos!

RELEASE BELGIE : 20.03.1986


Nederland
Komedie
98 minuten

geregisseerd door Ruud van Hemert
met Peter Faber, Geert de Jong en Adelheid Roosen

Vervolg op Schatjes. Terreur in modern gezinsleven. De ouders (Faber en De Jong) zitten tijdelijk zonder kinderen en gaan nu elkaar te lijf. Met allerhande attributen: van machinegeweer tot elektrische zaag. De familiale guerrilla (ouders vs kinderen) heeft dus plaats gemaakt voor een continue echtelijke ruzie.

Schatjes!

RELEASE BELGIE : 08.02.1984


Nederland
Komedie / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Ruud van Hemert
met Peter Faber, Geert de Jong en Akkemay

John Gisberts is een helikopterpiloot bij het Nederlandse leger. Samen met zijn vrouw en hun vier kinderen woont hij in een riante villa, net als de familieleden van de andere officieren. Van een warme gezinssfeer is er echter geen sprake. John zelf is amper thuis en zijn vrouw blijkt niet vies van een slippertje. Hun twee jongste zoontjes, Jan-Julius en Valentijn, krijgen geen degelijke opvoeding en de twee pubers van het gezin, Thijs en Madelon zijn het onverantwoord gedrag van hun ouders grondig beu.

Transformers: Revenge of the Fallen

RELEASE BELGIE : 24.06.2009


Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
150 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Na terug te zijn gekeerd naar Cybertron, komen ze weer terug naar de aarde om Megatron's dode lichaam te zoeken, die van het Amerikaanse leger is gestolen door Scorponok, die hem weer tot leven weet te wekken. Megatron zweert wraak te nemen.

Trick 'r Treat

RELEASE BELGIE : 13.10.2009


Canada, Verenigde Staten
Horror, Thriller

Regie : Michael Dougherty
met : Brian Cox, Dylan Baker, Leslie Bibb

Vier verhalen die plaatsvinden in een stadje tijdens Halloween: we zien een seriemoordenaar die vergiftigd snoep produceert, een groep kinderen die een geheim ontdekken over het stadje, een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een gemaskerde stalker en een bejaarde die maar niet afkomt van een duivelse trick-or-treater.

The Hills Run Red

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE USA 29.09.2009


Verenigde Staten
Horror

geregisseerd door Dave Parker
met Janet Montgomery, Tad Hilgenbrink en Ewan Bailey

Een groot filmfanaat probeert alles uit de kast te halen om de originele print van een beruchte slasherfilm te achterhalen. Samen met twee vrienden komt hij terecht in een donker bosgebied, waar de film zou zijn opgenomen. Maar dan ontdekt het drietal dat de filmdagen van deze beruchte slasher nooit zijn gestopt en dat ze hun uiterste best moeten doen om niet deel uit te maken van de film.

Executions

RELEASE BELGIE : 27.06.1999


Verenigd Koninkrijk
Documentaire
55 minuten

geregisseerd door David Herman, Arum Kunar en David Monaghan

Aan de hand van beelden van de verschillende methoden die over de wereld worden gebruikt ter uitvoering van de doodstraf wordt er in deze documentaire gekeken naar de sociale, politieke en morele impact van de doodstraf.

Bumfights: Terrorists, Killers & Middle-East Wackos

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND - PREMIERE USA 21.06.2005 (De film werd verboden in Engeland)


Verenigde Staten
Documentaire, Horror, Reality Show

Regie : Bumfights

Bumfights: Terrorists, Killers & Middle-East Wackos is een documentaire die volgepropt is met de meest afschuwelijke executies, moorden, zelfmoorden en opnames van rellen die ooit is verzameld op 1 DVD...

Observe and Report

RELEASE BELGIE : 13.05.2009


Verenigde Staten
Komedie
86 minuten

geregisseerd door Jody Hill
met Seth Rogen, Michael Peña en Ray Liotta

Ronnie Barnhardt (Seth Rogen) doet altijd zijn best om het plaatselijke winkelcentrum veilig te houden. Als het winkelcentrum geteisterd wordt door een zogenaamde ''flasher'' komt hij in actie en ziet hij de kans om bij zowel het politiekorps als bij zijn droommeisje in een positief daglicht te komen.

Dismal (aka Eat or be eaten)

RELEASE BELGIE : 25.09.2009


Verenigde Staten
Horror

Regie : Gary King
met : Bill Oberst Jr., Lydia Chandler

Dana is gebuisd op haar eindexamens Biologie. Om alsnog te slagen voor haar test moet ze samen met enkele medestudenten mee op een kamp in de verlaten streek rond het Great Dismal-moeras. Terwijl ze angstig op hun hoede blijven voor slangen, krodillen en meer van die beesten hebben ze niet in de gaten dat het echte gevaar uit een heel andere hoek komt. Een seriemoordenaar woont niet zo heel ver van hun kampeerplaats vandaan in een afgelegen hut en hij heeft er zin in...

Pig Hunt

RELEASE BELGIE : 31.07.2009


Verenigde Staten
Horror
100 minuten

geregisseerd door James Isaac
met Travis Aaron Wade, Tina Huang en Trevor Bullock
Samen met een groep vrienden en zijn vriendin Brooks gaat John Hickman naar de verlaten ranch van zijn overleden oom. Samen besluiten ze om op de ranch op jacht te gaan naar wilde zwijnen en het lijkt een normaal weekendje te worden. Maar tijdens hun tocht ontdekken John en zijn vrienden plotseling iets bijzonders in de bossen. Iets dat de mysterieuze dood van John's oom zou kunnen verklaren en iets dat hun eigen dood zou kunnen betekenen; een gigantische, levensgevaarlijke en moordlustige everzwijn.

New Town Killers

RELEASE BELGIE : 05.02.2009


Verenigd Koninkrijk
Drama / Thriller
97 minuten

geregisseerd door Richard Jobson
met Dougray Scott, Alastair Mackenzie en James Anthony Pearson

Voor twee privé bankiers, Alistair en Jamie, ligt de wereld open. Zij zijn op zoek naar mensen die minder belangrijk zijn voor de maatschappij. Op zoek naar junkies, alcoholisten en mensen zonder ouders. Hun volgende slachtoffer is Sean Macdonald, een jongen zonder ouders, die leeft met zijn zus in een flat aan de rand van de stad.

Terry Fator Live From Las Vegas

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND - DVD PREMIERE USA 01.09.2009


Verenigde Staten
Komedie

Regie : Mark Goffman
met : Terry Fator

Terry Fator is beroemd geworden door ‘America’s Got talent’ – een talentenjacht op televisie. Hier geeft hij een voorproefje van zijn komende Las Vegas show en het is ongekend goed. Verschillende stemmen na kunnen doen is al knap, maar ook nog eens buikspreken en zangimitaties tegelijk is overrompelend.

It's Alive (Unrated)

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-DVD PREMIERE USA 06.10.2009


Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Josef Rusnak
met Bijou Phillips, Skye Bennett en Arkie Reece

Een jong stel krijgt een baby, maar ontdekt al snel na de geboorte dat de baby niet zomaar een baby is. Het kleine kindje blijkt een gruwelijk monster te zijn, dat op bijzondere wijze mensen kan vermoorden.

Year One

RELEASE BELGIE : 12.08.2009


Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
97 minuten

geregisseerd door Harold Ramis
met Jack Black, Michael Cera en David Cross

Wanneer Zed en Oh, een stel luie jagers, worden verbannen uit hun primitieve dorp, gaan ze op reis om de wereld te ontdekken. Op hun pad ontmoeten ze enkele bijbelse figuren, zoals; Kane en Abel, Abraham en Isaac.

Infestation

RELEASE BELGIE : 05.02.2009


Verenigde Staten
Horror / Komedie

geregisseerd door Kyle Rankin
met Chris Marquette, Ray Wise en Brooke Nevin

Als Cooper wakker wordt, ontdekt hij dat hij op zijn kop in een web hangt in het kantoor waar hij een paar minuten geleden aan zijn nieuwe baan is begonnen. Eenmaal vrij gekomen, komt Cooper oog in oog te staan met een gigantisch groot, supersterk en tevens erg pissig insect. Cooper weet weg te komen en een groep overlevenden te vinden. Samen besluiten ze om op zoek te gaan naar een uitweg.

Toxic Skies

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE CANADA 12.11.2008


Canada
Aktie/Drama
90 minuten

geregisseerd door Andrew C. Erin
met Anne Heche, Barclay Hope en Jamie Switch

De bewoners van het Amerikaanse stadje Spokane worden geveld door een mysterieus virus. Om verdere verspreiding van de epidemie te voorkomen wordt Spokane hermetisch van de rest van het land afgesloten. Virologe Tess Martin (Anne Heche) vermoedt dat in Spokane de pest is uitgebroken, maar dan in een veel agressievere vorm dan waarvan zij ooit gehoord heeft. Waar de uitbraak vandaan komt weet ze niet, alleen dat ze er alles aan moet doen om hem onder controle te houden. Dan ontmoet ze een onderzoeksjournalist die bij hoog en laag volhoudt dat de oorzaak gezocht moet worden bij de schadelijke stoffen die uitgestoten worden door vliegtuigen. Eerst lacht Tess zijn theorieën weg, maar toch besluit ze haar eigen onderzoek te beginnen. Wanneer ze vervolgens stuit op enorme tegenwerking van de overheid en de kerosineproducenten, begint ze te vermoeden dat de journalist weleens gelijk zou kunnen hebben...

Hellbinders

RELEASE BELGIE : 24.09.2009


Verenigde Staten
Aktie, Fantasy

Regie : Mitch Gould, Hiro Koda
Met : Johnny Yong Bosch, Richard Cetrone, Esteban Cueto, Steve Fite, Randy Hall, Hidetoshi Imura, Kamila Korz, Gerald Okamura, Ray Park, Rikio, Ingrid Sonray, Dan Southworth, Christian Stokes

Max is een gladde jongen die er alles voor over heeft om snel en vooral veel geld te verdienen. Nu staat hij voor de grootste uitdaging van zijn leven als hij een opdracht aanneemt van iemand om niemand minder dan de duivel in eigen persoon te vernietigen. Max gaat de strijd aan met Ryu, een jonge moordenaar.

Aliens in the Attic

RELEASE BELGIE : 28.10.2009


Verenigde Staten / Canada
Avontuur / Fantasy
86 minuten

geregisseerd door John Schultz
met Ashley Tisdale, Robert Hoffman en Kevin Nealon

De familie Pearson wil een weekend weg en besluit hun vakantiehuis weer eens op te zoeken. Ze ontdekken echter dat deze is overgenomen door aliens. De tienerdochter Bethany ontdekt al snel dat ze alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat deze aliens de wereld zullen overnemen.

The Shortcut

RELEASE BELGIE : 07.02.2009


Verenigde Staten
Thriller
100 minuten

geregisseerd door Nicholaus Goossen
met Dave Franco, Shannon Marie Woodward en Andrew Seeley

Een kort weggetje door het bos waarmee de doorgaande route af te snijden is, scheelt een hoop tijd voor menig schoolgaand kind. Maar niemand uit de naburige stadswijk durfde het ooit te nemen. Het pad leidde onder meer langs een spookachtig huis waarvan de bewoner bezoekers kenbaar maakte vooral niet naderbij te komen. Een oude dorpslegende vertelt dat de man ooit betrokken is geweest bij vermissingen van kinderen lange tijd geleden. Nu sommige van de kinderen opgegroeid zijn tot tieners, neemt hun nieuwsgierigheid zodanige proporties aan dat ze besluiten eens uit te zoeken hoe het zit met het betreffende optrekje van wie de bewoner nog steeds schijnt te leven.

Star Trek

RELEASE BELGIE : 15.04.2009


Verenigde Staten / Duitsland
Science-Fiction / Actie
126 minuten

geregisseerd door J.J. Abrams
met Chris Pine, Zachary Quinto en Eric Bana

James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...

Monsters vs Aliens

RELEASE BELGIE : 11.04.2009


Verenigde Staten
Animatie
94 minuten

geregisseerd door Rob Letterman en Conrad Vernon
met de stemmen van Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

District 9

RELEASE BELGIE : 30.09.2009


Zuid-Afrika / Nieuw-Zeeland
Science-Fiction
112 minuten

geregisseerd door Neill Blomkamp
met William Allen Young, Robert Hobbs en Sharlto Copley

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze Aarde door buitenaardsen is gevonden. Echter de mensheid heeft dit buitenaardse ras als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Sleep Dealer

RELEASE BELGIE : 18.04.2009


Verenigde Staten / Mexico
Science-Fiction
90 minuten

geregisseerd door Alex Rivera
met Leonor Varela, Jacob Vargas en Luis Fernando Peña

In de nabije toekomst is de westerse wereld gemilitariseerd en zijn de grenzen gesloten. Door middel van zogenaamde 'cyberfabrieken' kunnen de landen toch blijven profiteren van goedkope arbeid. Nadat zijn vader wordt vermoord en zijn ouderlijk huis wordt verwoest door deze militaire machthebbers, besluit de jonge Mexicaan Memo naar de grote stad te gaan, in de hoop iets te kunnen veranderen aan het systeem.

Smash Cut

RELEASE BELGIE : 31.08.2009


Canada
Horror / Komedie

geregisseerd door Lee Demarbre
met David Hess, Sasha Grey en Jesse Buck

Nadat de laatste film van regisseur Able Whitman (David Hess) vreselijke recensies heeft gekregen van filmcritici, wil hij alles in het werk stellen om hun ongelijk te gaan bewijzen.

Saving God

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND - PREMIERE USA 14.10.2008


Canada
Drama / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Duane Crichton
met Ving Rhames, Dean McDermott en Dwain Murphy

De veroordeelde misdadiger Armstrong keert terug naar zijn oude buurt. Hij heeft zijn leven gebeterd en kijkt ernaar uit om de kerk van zijn vader over te nemen. De buurt is overspoelt door drugs en bendes. Door Armstrong's stoere uiterlijk en zijn vaste geloof probeert hij Norris, een jongen die zich bezig houdt met drugs en geweld, te redden. Ook moet hij zien af te rekenen met zijn criminele verleden.

Not Forgotten

RELEASE BELGIE : 08.02.2009


Verenigde Staten
Thriller
100 minuten

geregisseerd door Dror Soref
met Paz Vega, Simon Baker en Michael DeLorenzo

Bankmanager Jack Bishop en zijn Latijns-Amerikaanse vrouw Amaya wonen in een plaatsje in het Texaans-Amerikaanse grensgebied. Hun leven wordt overschaduwd door de ontvoering en dood van hun dochtertje. Amaya roept de hulp in van een expert in Latijns-Amerikaanse mystica om te achterhalen wat er precies gebeurd is met hun dochtertje. Maar de constante visioenen van deze vrouw dreigen een geheim verleden van de Bishops bloot te leggen.