The Stranger

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE USA 21.05.2010


Canada
Actie / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Robert Lieberman
met Steve Austin, Erica Cerra en Adam Beach

Een FBI agent (Adam Beach) en de psycholoog Grace Bishop (Erica Cerra) achtervolgen een recalcitrante agent (Steve Austin) die lijdt aan geheugenverlies. De agent heeft belangrijke informatie verworven tijdens een traumatische ervaring. Hierdoor is hij een getuige in een uiterst geheim onderzoek geworden.

Cop Out

RELEASE BELGIE : 23.06.2010


Verenigde Staten
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Kevin Smith
met Bruce Willis, Tracy Morgan en Sean William Scott

Het verhaal over twee politieagenten (Bruce Willis en Tracy Morgan) die verwikkeld raken in verschillende avonturen. Zo zijn ze op zoek naar een gestolen - en zeer zeldzame - baseballkaart, proberen ze een mooie Mexicaanse vrouw te redden en krijgen ze ook nog eens te maken met een groep gangsters, die geld proberen te witwassen.

Unthinkable

RELEASE BELGIE : 17.06.2010


Verenigde Staten
Thriller
97 minuten

geregisseerd door Gregor Jordan
met Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

Sex & Drugs & Rock & Roll

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE UK 08.01.2010


Verenigd Koninkrijk
Drama
115 minuten

geregisseerd door Mat Whitecross
met Andy Serkis, Ray Winstone en Olivia Williams

Sex & Drugs & Rock & Roll gaat over het leven van de Britse popzanger Ian Dury, de frontman van Ian Dury & The Blockheads. Ian Dury, geboren in 1942, wordt op zijn zevende getroffen door polio wanneer hij gaat zwemmen in besmet water en raakt gedeeltelijk verlamd. Tegen alle verwachtingen in wordt hij later één van de peilers van de punk-rockscene in Engeland in de jaren '70, en wordt zo de anti-held van de punkgeneratie. Hij richt de band the Blockheads op, waarmee hij in '78 zijn eerste grote hit scoort; één die in minder dan drie minuten zegt waar het om draait in de muziek: Sex & Drugs & Rock & Roll.

Solomon Kane

RELEASE BELGIE : 21.04.2010



Frankrijk / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Fantasy
104 minuten

geregisseerd door Michael J. Bassett
met James Purefoy, Max von Sydow en Ian Whyte

Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 16de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.

The Wolfman (Unrated Director's cut)

RELEASE BELGIE : 10.02.2010


Verenigde Staten
Horror / Thriller
102 minuten

geregisseerd door Joe Johnston
met Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarom het duurt niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

The Book of Eli

RELEASE BELGIE : 10.02.2010


Verenigde Staten
Drama / Actie
118 minuten

geregisseerd door Albert Hughes en Allen Hughes
met Denzel Washington, Gary Oldman en Mila Kunis

Het verhaal over een man die in het post-apocalyptische Westen, alleen door Amerika trekt. Dit om een boek te beschermen dat geheimen bevat over het redden van de mensheid.

The Human Centipede (First Sequence)

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-Werd voorgesteld op 11.04.2010 tijdens het Brussels International Festival of Fantasy Films


Nederland / Verenigd Koninkrijk
Horror
90 minuten

geregisseerd door Tom Six
met Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie

De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.

Kick-Ass

RELEASE BELGIE : 15.04.2010




Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Komedie
117 minuten

geregisseerd door Matthew Vaughn
met Aaron Johnson, Chloe Moretz en Nicolas Cage

'Kick-Ass' vertelt het verhaal van Dave Lizewski (Aaron Johnson). Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele medestanders, waaronder de 11-jarige zwaardvechtster Hit-Girl (Chloe Moretz), haar vader Big Daddy (Nicolas Cage) en de mysterieuze Red Mist (Christopher Mintz-Plasse).