Night of the Demons

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-DVD PREMIERE USA 19.10.2010


Verenigde Staten
Horror
96 minuten

geregisseerd door Adam Gierasch
met Monica Keena, Edward Furlong en Shannon Elizabeth

Angela Feld geeft een Halloweenfeest. Maar na een politie-inval blijven enkel Angela en haar vrienden Maddie, Lily, Suzanne, Colin, Dex en Jason over. Het duurt vervolgens niet lang voor Colin en Angela een bijzonder geheim in de kelder vinden en niet veel later begint een gruwelijke nachtmerrie voor de jonge tieners. Het leuke Halloweenfeestje loopt al snel uit tot een gevecht tegen gruwelijke demonen.

Animal Kingdom

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE AUSTRALIË 03.06.2010


Australië
Misdaad / Drama
112 minuten

geregisseerd door David Michôd
met Guy Pearce, Joel Edgerton en Luke Ford

Animal Kingdom is het verhaal over een bloederige slag tussen de onderwereld van Melbourne en de politie. Met behulp van een politie-agent probeert een 17-jarige tienerjongen te breken met zijn criminele familie. Dit gaat niet zo gemakkelijk...

Who killed Nancy?

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-DVD PREMIERE USA 24.08.2010


Verenigd Koninkrijk
Documentaire / Muziek
100 minuten

geregisseerd door Alan G. Parker
met Viviane Albertine, George Ancock en Leee Black Childers

12 oktober 1978. Kamer 100, in het Chelsea Hotel, met een vervaagde 19de eeuwse gevel, die een klantenkring van junkies moet verbergen. De vloer van de kleine suite-badkamer is bedekt met bloed. En tussen het toilet en de wastafel ligt het lichaam van een vrouw, een peroxide-blonde in zwarte beha en slipje. Ze heet Nancy Spungen, een twintigjarige, voormalige stripster, prostituee en groupie. Zij had ook de twijfelachtige eer om de vriendin te zijn van Sid Vicious, de bassist van The Sex Pistols. Sid werd gearresteerd en beschuldigd van de moord, maar de zaak kwam nooit tot een proces. Zijn schuld werd niet bewezen en zodoende schreeuwde hij zijn onschuld uit. Alan G. Parker gaat op zoektocht om de waarheid achter deze misdaad alsnog te ontdekken.

The American

RELEASE BELGIE : 27.10.2010


Verenigde Staten
Drama / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Anton Corbijn
met George Clooney, Thekla Reuten en Bruce Altman

Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllisch klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?

Altitude

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-DVD PREMIERE CANADA 19.10.2010


Verenigde Staten / Canada
Horror / Science-Fiction

geregisseerd door Kaare Andrews
met Jessica Lowndes, Ryan Donowho en Michelle Harrison

Na een mysterieuze motorstoring heeft een pilote haar kleine sportvliegtuigje niet meer in de hand. Deze beginnende pilote en haar vier tienervrienden bevinden zich al snel in een dodelijke confrontatie met een bovennatuurlijke kracht. Wat staat hen te wachten?

Four Boxes

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND-PREMIERE SEATTLE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL IN MEI 2009


Verenigde Staten
Thriller
84 minuten

geregisseerd door Wyatt McDill
met Justin Kirk, Terryn Westbrook en Sam Rosen

Trevor, Amber en Rob zijn drie goede vrienden die een bedrijf runnen, genaamd 'Go Time Liquidators'. Zij volgen dagelijks dagelijkse overlijdensberichten, maken de huizen van mensen die overleden zijn leeg en verkopen wat ze vinden op eBay, voor elke prijs die men wil betalen. Terwijl zij wachten om een oud huis leeg maken, doden Trevor, Amber en Rob de tijd met het checken van een website genaamd 'Fourboxes.tv'. Daar kan men kijken naar een man genaamd Havoc, die in een vervallen huis woont en zijn tijd besteedt aan het maken van bommen. Havoc is er zich vermoedelijk niet van bewust dat zijn huis door bewakingscamera's wordt bespied, alhoewel er maar weinigen zijn die het verhaal geloven. Naarmate zij meer tijd spenderen met het observeren van Havoc, zijn Amber en Trevor en zeker van dat wat ze zien echt is en dat er iemand Havoc moet stoppen voor hij zijn bommen ergens plaatst.

The Other Guys

RELEASE BELGIE : 10.11.2010


Verenigde Staten
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Adam McKay
met Mark Wahlberg, Will Ferrell en Michael Keaton

'The Other Guys' volgt detective Allen Gamble (Will Ferell), een forensisch accountant die meer geïnteresseerd is in het papierwerk dan de actie op straat en detective Terry Hoilz (Mark Wahlberg), die opgescheept zit met Allen als partner na een beschamende publieke vertoning. Allen en Terry kijken op naar de agenten Danson (Dwayne Johnson) en Manzetti (Samuel L. Jackson) maar wanneer de mogelijkheid zich voordoet voor Allen en Terry om zich te bewijzen loopt het allemaal niet zoals gepland.

Road Train (aka Road Kill)

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND - DVD PREMIERE USA 28.09.2010


Australië
Thriller / Science-Fiction / Horror
90 minuten

geregisseerd door Dean Francis
met Xavier Samuel, Sophie Lowe en Bob Morley

De wagen van een groep vrienden is total-loss als ze door een gigantische vrachtwagen van de weg gereden worden. Als ze een kijkje nemen in de cabine, zien ze tot hun schrik dat er helemaal geen bestuurder aanwezig is. Maar als ze een kijkje nemen in de trailers, is de nachtmerrie compleet...

Red

RELEASE BELGIE : 14.10.2010


Verenigde Staten / Canada
Actie / Komedie
111 minuten

geregisseerd door Robert Schwentke
met Bruce Willis, Morgan Freeman en John Malkovich

'Red' vertelt het verhaal van Frank Moses (Bruce Willis), een voormalig CIA agent, die nu een rustig leven leidt. Totdat op een dag een hightech huurmoordenaar opduikt die hem wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer op in een ultieme poging te overleven.

Resident Evil : Afterlife

RELEASE BELGIE : 29.09.2010


Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten
Actie / Horror
90 minuten

geregisseerd door Paul W.S. Anderson
met Milla Jovovich, Wentworth Miller en Ali Larter

De wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies veranderd. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.

Piranha

RELEASE BELGIE : 01.09.2010


Verenigde Staten
Horror
88 minuten

geregisseerd door Alexandre Aja
met Elisabeth Shue, Ving Rhames en Christopher Lloyd

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Mirrors 2

RELEASE BELGIE : WORDT RECHTSTREEKS OP DVD & BLURAY UITGEBRACHT ZONDER BIOSCOOPVERTONING OP 05.10.2010


Verenigde Staten
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Víctor García
met Nick Stahl, Stephanie Honore en Lance E. Nichols

Nadat hij zijn verloofde verloren heeft in een auto ongeluk, neemt de suïcidale Max (Nick Stahl) met tegenzin een baan bij zijn vaders warenhuis. Wanneer zijn collega's op gruwelijke wijze worden vermoord, begint Max een mysterieuze jonge vrouw te zien in spiegels, die wanhopig contact met hem probeert te zoeken. Hij is bang dat hij zijn verstand aan het verliezen is en dat hij het volgende slachtoffer wordt.

Monsters

RELEASE BELGIE : 17.02.2011


Verenigd Koninkrijk
Drama / Science-Fiction
94 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Whitney Able en Scoot McNairy

Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

Jonah Hex

RELEASE BELGIE : 01.10.2010


Verenigde Staten
Western / Horror
81 minuten

geregisseerd door Jimmy Hayward
met Josh Brolin, Megan Fox en John Malkovich

Jonah Hex (Josh Brolin), een man met een vervormd gezicht, trekt door het Wilde Westen om de voodoobeoefenaar Quentin Turnbull (John Malkovich) te pakken te krijgen. Dit voordat Turnbull samen met een leger 'ondoden' vreselijke plannen kan gaan uitvoeren.

The Wrath of Cain

RELEASE BELGIE : NOG NIET BEKEND


Verenigde Staten
Actie

geregisseerd door Ryan Combs
met Ving Rhames, Nipsey Hustle en Gillie Da Kid

Cain (Ving Rhames) zit opgesloten in een zwaar beveiligde inrichting, terwijl zijn enige zoon Ricky (Nipsie Hussle) buiten de poorten hetzelfde te wachten staat. De gevangenisbewaarder Dean (Robert Patrick) vormt een sterke band met Cain en helpt hem over zijn slechte levensstijl uit het verleden heen te komen. Ricky, die al van Cain vervreemd is sinds zijn jeugd, wordt later ook opgepakt en naar dezelfde gevangenis overgebracht. Cain probeert om de vader-zoon relatie te herstellen en hem te overtuigen om op het rechte pad te blijven. Ondertussen wordt de rivaal van Ricky, JD (Gillie Da Kid) opgesloten in hetzelfde cellenblok. In de cel leren zowel Cain, Ricky als JD dat ze meer overeenkomsten hebben dan ze ooit dachten en Cain heeft er alles voor over om de twee jongens dichter tot elkaar te brengen.